Tinjau Malaysia Merketplace

.

Perhatian!!!! Blog ini sekadar memudahkan peminat-peminat filem lama mencari dan menonton sahaja. Dengan ini cerita-cerita tersebut tidak akan terpapar sekiranya "youtube uploader" tersebut membuang cerita-cerita mereka dari akaun youtube.. Harap Maklum... TERIMA KASIH KEPADA PENGUNJUNG. SEMOGA TERHIBUR. KLIK BANNER IKLAN IANYA TIDAK MENGANGGU TONTONAN.. TQVM


----TIP MENONTON KLIK SINI----
----NAK DOWNLOAD? LIHAT CARA-CARANYA DISINI----

Monday, April 25, 2011

Cara-Cara Nak Download di jomtengokfilemlama.blogspot.com

Ok disebab ramai juga yang bertanyakan bagaimana nak download video2 yg di link kan di page jomtengokfilemlama.blogspot.com ini. Maka saya kongsikan cara-cara untuk memuat turun (download).

Langka-Langkahnya
Install realplayer didalam PC/laptop anda.
Download installer realplayer disini - http://my.real.com/?mode=rp . Jgn risau ianya Free

Kemudian install di pc anda. Cara install nya mudah sahaja. Jangan risau. Jika anda perlukan manual cara2 untuk install lihat disini --> http://my.real.com/realplayer/how_to_install.html

Selepas anda siap install. Buka laman blog http://jomtengokfilemanda.blogspot.com pergi ke video yang anda ingin download klik play dan akan dapat lihat satu link akan muncul disebelah atas kanan video tersebut seperti gambar dibawah.

Untuk pengetahuan anda anda boleh download kesemua video dalam satu masa. Seperti step diatas klik play kemudian klik link download this video. Dowload lah seberapa banyak yang anda suka. Dalam masa proses men download tersebut anda boleh ke page lain. Jangan risau ianya tidak mengganggu proses2 mendownload video anda tadi.

Selamat Memuat Turun. Download Sampai Lebam.. :)

3 comments:

  1. download lah jika anda ingin menyimpannya untuk koleksi. sebab di youtube kita tidak tahu samaada ianya akan kekal atau akan di padam suatu hari kelak..

    ReplyDelete
  2. gune la internet download manager,,lg pantas

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

.

.